четвртак, 20. април 2017.

Mala priča o puderima koje koristim već duže vrijeme




1. Puder koji koristim više od pola godine i koji mi je i dalje broj 1 u šminkanju je Loreal Infalible 24h matte. I dalje imam isto mišljenje o njemu, a šta mislim o ovom puderu možete pročitati na ovom linku:  http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2016/10/loreal-infallible-24h-matte.html




2. Na drugom mjestu je CATRICE HD LIQUID COVERAGE tečni puder koji me je oduševio, iako ga nisam planirala kupiti, a sad ga aktivno koristim vec 2 mjeseca.. Tako sam jedan dan prošetala do Cm-a, da svojoj bebi kupim kremu i ugledala sam da je sniženje Catrice kozmetike, i tako sam prišla i pogledala šta ima i stvarno mi ništa nije trebalo, ali sam uzela ovaj puder samo zato što ima pipetu ( a u prošlim postovima sam spomenula da bi najviše voljela da je svaki proizvod na pipetu ), I tako sam kupila ovaj puder, i neki desetak dana je stajao i onda sam se sjetila da ga moram probati. I kad sam ga nanjela na lice bila sam oduševljena, tako lagan, tako fino prekrivanje, ne zateze, fino matira, osvježi lice, lako se drugi proizvodi nanose na njega, ne razmazuje se i ne ostavlja one fleke na licu ( što neki puderi znaju da ostavljaju, možda se to ne primjeti odmah, ali nakon par sati to je veoma upadljivo za oko)! Ovaj puder prekrije sve nesavršenosti na mom licu, fino ujednači boju kože i daje matt izgled. A ja sam od onih cura koje vole savršeno prekrivanje i zavšnicu koja je matt. 😃  Prije ovog pudera nanosim hidratnu kremu i stavljam primer na T zonu i onda nanosim puder sa bockavom četkicom za tečne pudere i onda sve fino pređem sa beauty blenderom, da se sve fino stopi. Nakon nanošenja ovog pudera ne nanosim puder u kamenu, jer bi bilo stvarno previše. I ovaj puder kad nosim ja uopšte ne koristim fiksator kao završnicu. Ovaj puder koristim i kad šminkam druge cure, jer je stvarno odličan. Puder ne oksidira, znači boja na licu ostaje ista kakva je i u bočici. Nijansa pudera koji ja koristim je 010, Light Beige.
Ovaj puder dolazi u staklenoj bočici sa pipetom, ima 30ml , i njegova redovna  cijena je 14.55KM, a tad kad je bilo sniženje platila sam ga oko 9KM.
Svima toplo preporučujem da probaju ovaj puder.


3. i 4. O Rimmel Lasting Finish 25hour i o Rimmel Stay Matte, sam pisala u ovom postu: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/rimmel-london.html  i dalje isto mišljenje imam i dalje ih koristim.



5. Giordani Gold Silk je lagani, tečni puder, lako se nanosi, i fino ujedničava ten. Dolazi u staklenoj bočici sa pipetom, ima 30ml, pipeta odlično dozira puder. Ovaj puder na koži daje svilenasto glatki/meki osjećaj (barem meni). Nije težak na licu i može da se nosi i za dnevnu i za noćnu varijantu. Pogodan je za normalnu i za masnu kožu.
Ali mnogo mi je bolji Giordani Gold što kažu: puder koji prkosi starenju.
A taj sam puder skoro potrošila, i sad jedva čekam da ga naručim, pa da ga opet koristim.
Pa ću drugi put nešto više pisati za taj puder.
Uglavnom, ovaj puder Silk je najbolji za masnu kožu lica.



6. I zadnji puder o kojem ću da pišem je Meybelline Affinitone, ovaj puder uvijek imam kod sebe u rezervi. Jer je ovo moj prvi puder, koji savršeno odgovara mojoj čudnoj koži lica. Koristim nijansu 14, Creamy Beige, ova nijansa mi odgovara uvijek, nije bitno koje je godišnje doba. Dolazi u plastičnoj tubici od 30ml, rupica za doziranje nije toliko precizna, jer uvijek izadje više pudera, nego što je potrebno, pa se onda vlažne maramice obraduju kad vide da je ostalo pudera. Puder se lako nanosi četkicom i beauty blenderom, a iskreno se lako i nanosi prstima. Kad negdje žurim uvijek koristim ovaj puder, jer se lako nanosi i ujedničava ten, i prekriva nesavršenosti. Na licu je baršunast i lagan osjećaj, bez zatezanja. Na mom licu bude postojan i po 10h, bez popravljanja. Mnogi kažu da ovaj puder naglašava suhe dijelove, iskreno ja to nisam primjetila, jer ja uvijek prije svakog pudera koristim hidratnu kremu. Ovaj puder sam kupila u Cm-u i tad je bio na sniženju i koštao je oko 10KM. Svako treba da proba i vjerujem da će većina vas da zavoli ovaj puder.


Na ovoj slici možete da vidite sve nijanse pudera.





Kako vam se dopao ovaj post? 
Koji puder vi koristite? 




Ukoliko želite da me kontaktirate, ako imate neko pitanje, komentar, ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog, možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 

понедељак, 17. април 2017.

Održavanje četkica za šminkanje


Hey heyy lady.. Evo mene opet, nije me bilo 2 mjeseca, jer sam rodila jednu malu slatku bebicu, pa tako da prvih dana nisam imala toliko slobodnog vremena da slikam proizvode i da pišem za blog, a toliko zanimljivih tema za pisanje imam. Tako da se sad lagano vraćam i što bi rekli "bacam" na posao. Danas sam odlučila da vam pišem kako ja održavam svoje četkice za šminkanje. Ako vas zanima, nastavite čitati..




Za pranje četkica koristim: toplu vodu, Dove tečni sapun i silikonsku podlogu za pranje četkica.


Uvijek prvo operem blendere, tako što ga natopim vodom i Dove sapunom, i onda klasično ispiranje i "gnječenje".
Beauty blendere perem nakon svake upotrebe, a to je svaki dan.

Četkice za puder isto perem nakon svake upotrebe. A perem ih tako što prvo pokvasim četkicu i onda na nju nanesem Dove tečni sapun i onda pod mlazom tople vode trljam po silikonskoj podlozi za pranje četkica, i tako trljam dok voda ne postane skroz čista..
Za četkice koje sam koristila tečne pudere treba malo duže vremena da se kvalitetno operu.

Četkice za konturisanje, bronzer, rumenilo i higlighter perem svaki treći dan, isto proces pranja je kao i kod četkica za puder.

Četkice za obrve, sjenke i usne perem svaki četvrti dan jer ih imam stvarno puno, pa nema potrebe da ih češće perem. I isto ih perem kao ostale četkice..

Nakon što operem četkice, sve i jednu četkicu prvo dobri iscjedim od vode, pa ih onda otrese da izađe još ostatak vode i onda ih vodoravno poredam na jedan peškir i ostavim da se osuše same.

Četkice nikako ne treba sušiti fenom, sušiti na grijalici, šporetu, redijatoru i četkice kad se suše trebaju biti vodoravno. Jer u vodoravnom položaju četkice će vam duže trajati, jer se na taj način manje oštećuje drvena drška četkice, neće doći do ispadanja dlačica i odljepljivanja ljepila.

Ovako perem četkice svaki put, ali jednom mjesečno četkice nagradim sa maslinovim uljem. Tako što u tečni sapun stavim malo maslinovog ulja, i na isti način ih operem i osušim. A četkice nakon tog pranja postanu još mekanije.

Kistove nakon pranja i sušenja je najbolje držati odvojeno od ostale šminke, najbolje u nekoj posudi. Te što će izgledati profinjeno, biće i higijenski.

Svima preporučujem da ovako održavaju svoje četkice za lice, jer je fino biti našminkan sa čistim četkicama svaki put i da ne brinete da li će se negdje neka bubuljica pojaviti.



Kako vam se dopao ovaj post? 
Na koji način vi perete vaše četkice? 


Ukoliko želite da me kontaktirate, ako imate neko pitanje, komentar, ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog, možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk