понедељак, 17. април 2017.

Održavanje četkica za šminkanje


Hey heyy lady.. Evo mene opet, nije me bilo 2 mjeseca, jer sam rodila jednu malu slatku bebicu, pa tako da prvih dana nisam imala toliko slobodnog vremena da slikam proizvode i da pišem za blog, a toliko zanimljivih tema za pisanje imam. Tako da se sad lagano vraćam i što bi rekli "bacam" na posao. Danas sam odlučila da vam pišem kako ja održavam svoje četkice za šminkanje. Ako vas zanima, nastavite čitati..




Za pranje četkica koristim: toplu vodu, Dove tečni sapun i silikonsku podlogu za pranje četkica.


Uvijek prvo operem blendere, tako što ga natopim vodom i Dove sapunom, i onda klasično ispiranje i "gnječenje".
Beauty blendere perem nakon svake upotrebe, a to je svaki dan.

Četkice za puder isto perem nakon svake upotrebe. A perem ih tako što prvo pokvasim četkicu i onda na nju nanesem Dove tečni sapun i onda pod mlazom tople vode trljam po silikonskoj podlozi za pranje četkica, i tako trljam dok voda ne postane skroz čista..
Za četkice koje sam koristila tečne pudere treba malo duže vremena da se kvalitetno operu.

Četkice za konturisanje, bronzer, rumenilo i higlighter perem svaki treći dan, isto proces pranja je kao i kod četkica za puder.

Četkice za obrve, sjenke i usne perem svaki četvrti dan jer ih imam stvarno puno, pa nema potrebe da ih češće perem. I isto ih perem kao ostale četkice..

Nakon što operem četkice, sve i jednu četkicu prvo dobri iscjedim od vode, pa ih onda otrese da izađe još ostatak vode i onda ih vodoravno poredam na jedan peškir i ostavim da se osuše same.

Četkice nikako ne treba sušiti fenom, sušiti na grijalici, šporetu, redijatoru i četkice kad se suše trebaju biti vodoravno. Jer u vodoravnom položaju četkice će vam duže trajati, jer se na taj način manje oštećuje drvena drška četkice, neće doći do ispadanja dlačica i odljepljivanja ljepila.

Ovako perem četkice svaki put, ali jednom mjesečno četkice nagradim sa maslinovim uljem. Tako što u tečni sapun stavim malo maslinovog ulja, i na isti način ih operem i osušim. A četkice nakon tog pranja postanu još mekanije.

Kistove nakon pranja i sušenja je najbolje držati odvojeno od ostale šminke, najbolje u nekoj posudi. Te što će izgledati profinjeno, biće i higijenski.

Svima preporučujem da ovako održavaju svoje četkice za lice, jer je fino biti našminkan sa čistim četkicama svaki put i da ne brinete da li će se negdje neka bubuljica pojaviti.



Kako vam se dopao ovaj post? 
Na koji način vi perete vaše četkice? 


Ukoliko želite da me kontaktirate, ako imate neko pitanje, komentar, ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog, možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 


Нема коментара:

Постави коментар