недеља, 29. јануар 2017.

AMAMA Ulje za regeneraciju kože



Danas vam predstavljam AMAMA. Amama na tržištu postoji 2 godine, proizvode prirodnu kozmetiku koja je zdrava i nježna za vaše tijelo i organizam.
Samo ime Amama podsjeća na mamu, na nježnost, ljubav, sreću.
Svi proizvodi su 100% prirodni, bez alkohola, vještačkih mirisa, bez dodatka konzervansa i ne sadrži sirovine životinjskog porjekla.


Predstavljam vam AMAMA Ulje za regeneraciju kože 



Amama 100% prirodno ulje za regeneraciju kože 
Namjenjeno suhoj, osjetljivoj i zreloj koži.

Glavi sastojci ovog ulja je mješavina eteričnih ulja lavande i limuna, i cijeđenih ulja: koštica marelice, pšeničnih klica, susama, koštica bundeve, badema i lješnjaka i ulja sjemenki lana.

Glavna dejstva su: 
- Regeneracija i podmlađivanje kože
- Saniranje ožiljaka
- Ublažava nastanak bora 
- Vraća elastičnost i čvrstoću kože 
- Stvara prirodne rezervoare vlage
- Štiti ćelije od oštećenja
- Dubinski hrani kožu
- Stabilizuje pH kože

Prirodna ulja su bogata vitaminima A. B, C, E  i F i mineralima kalcij, selen, bakar, željezo, cink, natrij, fosfor, magnezijum, kalij, omega 3 i omega 6 esencijalnim masnim kiselinama.







MOJE ISKUSTVO SA AMAMA ULJEM ZA REGENERACIJU KOŽE

Ulje je spakovano u divnu staklenu bočicu sa pipetom. Mnogo mi se sviđa što postoji pipeta (iskreno bi voljela da na svim proizvodima ima pipeta).

A pitate se zašto?
Zato što je lako i praktično da se direktno nanosi na lice, nego da ulje ili neki drugi tečni proizvod morate nanositi iz bočice na ruku pa onda na lice.
Sa pipetom dozirate onoliko proizvoda koliko i treba i neće se desiti da pretjerate.

Ovo ulje ima divan miris, malo jači (zato što je sve prirodno). Dovoljno su 2-3 kapi ovog ulja za čitavo lice i vrat.

Ulje koristim već par dana i mogu reći da sam primjetila da mi je koža mekša i glađa. A prije nego što sam počela koristiti ovo ulje koža mi je bila čudna, tj. obrazi su mi bili masni, a nos, brada i područje ispod očiju suho, takvo mi je lice u ovim zimskim danima. I kako sam počela koristiti ovo ulje to se promjenilo, kao što sam rekla koža lica mi je postala mekša i glađa i nahranjena sa ovim uljem.
Ulje nanosim nakon umivanja na vlažno lice, nanesem 2-3 kapi i lagano umasiram u kožu lica, zatim ostavim da se to sve fino upije. Nakon što se ulje poprilično upilo, nastavljam sa šminkanjem.

Većinom koristim primer prije nego što nanesem puder, ovaj put sam odlučila da nanesem puder na lice sa 2 kapi ovog ulja. I oduševila sam se, puder (Loreal Infallible 24H Matte) fino surađuje sa ovim uljem, i čak sam primjetila da se mnogo lakše puder nanosi na lice i brže stapa sa kožom, a potom lice izgleda toliko prirodno i sviježe.

Ulje nije izazvalo nikakve alergijske reakcije, nisu mi se pojavile neke bubuljice i miteseri, jer je ipak ovo sve prirodno i to koža odmah prepoznaje. I ovo ulje nastavljam koristiti, sviđa mi se miris, ambalaža, efekat ulja na licu, sve pohvale za Amama od mene za ovo ulje.

I ovo još da vam kažem, ovo ulje sam nanjela na ruke i umasirala, i nakon 10 minuta sam trebala oprati suđe i nakon pranja suđa pretežno moram namazati ruke, međutim ruke su mi i dalje bile mekane i glatke. Tako da ovo ulje vole i moje ruke.

Amama ulje za regeneraciju kože ima 20ml, a cijena ulja je 24.90KM.

Za sve ostale informacije o svim AMAMA proizvodima možete pročitati na njihovim stranicama:

- Facebook: https://www.facebook.com/kozmetikamama/?fref=ts
- Web: http://www.amama.ba/
- Broj telefona: +38732200150
- Fax: +38732200151
- Adresa: Vita d.o.o Zenica, Školska 10




                                          Kako vam se dopao ovaj post? 
                 Da li ste vi probali AMAMA prirodnu kozmetiku?

                              Da li vi koristite neko ulje za lice? 



Ukoliko želite da me kontaktirate, ako imate neko pitanje, komentar, ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog, možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 


























петак, 27. јануар 2017.

GOLDEN ROSE



Ovo je prvi put da koristim Golden Rose kozmetiku, i sve ove proizvode sam naručila sa njihove stranice. Ako vas zanima Golden Rose asortiman koji posjedujem i šta mislim o proizvodima. Onda nastavite čitati!

Ambalaža svih Golden Rose proizvoda je klasična, ništa posebno, vrlo jednostavno, međutim ambalaža nije toliko važna, koliko je važan kvalitet samog proizvoda.

Golden Rose Longstay Matte Lipstick 



Za početak pišem o tečnim mat ruževima. Za ovim tečnim MAT ruževima ludi svaka žena, a tako i ja. 😃
Već ste upućeni da sam veliki ljubitelj MAT kozmetike. Tako i obožavam sve mat karmine, a naravno još više volim one koji se dugo zadržavaju na usnama.

Trenutno posjedujem tri nijanse, kao što vidite na slici.

Ovi ruževi imaju odličnu pigmentaciju, lako se nanose na usne,
znam ih koristiti i bez olovke za usne.

Nisu skoz tečni, a ni gusti. Imaju finu teksturu, koja mi se iskreno
sviđa.

Fino se razmazuju na usnama, VEOMA brzo se suše, a vječno traju, a još duže se skidaju!!!
                   12          09       01   



Imaju neki neutralno fin miris. A već sam spomenula da vječno traju, i to mi 100% možete vjerovati. Vjerujte da ovaj ruž nanesem ujutru kad se šminkam i da ga ne popravljam sve dok ne skinem kompletnu šminku (osim ako sam ručala, onda nestane ovaj unutrašnji dio ruža). I za skidanje ovog ruža koristim micelarnu dvofaznu uljanu/vodu.

Sve vrste ovih matt tečnih ruževe ISUŠUJU USNE, tako i ovi iz Golden Rose.
Zato prije nanošenja ovog ili nekog drugog tečnog mat karmina, treba da uradite jedan blagi piling usana i da ih namažete sa labelom/melemom za usne i onda da nanosite ove tečne ruževe. To je jedan savjet od mene, i nećete imati toliko popucale i suhe usne! I ako se pridržavate ove rutine, svaki dan možete da imate fine matirane usne i dugotrajnu postojnu boju usana.

Na slici možete da vidite kako izgledaju ove 3 nijanse na ruci. A ovu nijansu 01 sam već spominjala u jednom postu, tačnije prvi put kad sam i počela da koristim ovaj ruž. Detaljnije možete da pročitate i vidite na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html

Ruževi su stvarno odlični i isplati se kupiti ove ruževe jer im je cijena 7.50KM, a imaju 5.5ml i rok im je 12 mjeseci od dana otvaranja.


A sad vam predstavljam 2 olovke za oči, 1 olovku za usne i oči, 1 sjenku u olovci i 1 olovku za obrve. 



Sve olovke sa slike su kremaste, lako se razmazuju, mekane su prilikom isrtavanja i ŠILJE se!

Sad krećem lagano u opisivanje olovki.

- Dream Lips nijansa 501, olovka za usne
-Dream Lips nijansa 505, olovka za usne
             ⇓
Ovo su dvije fine kremaste olovke za usne. 501 nijansa je boja kapućina, dok je nijansa 505 kajsijasto/roza. Sa ovim olovkama lako i precizno možete iscrtati liniju vaših usana. Olovka fino zadržava ruž (daje mu granicu).

Cijena ovih olovki je 2.50KM. A rok svih olovki za usne je 24 mjeseca. 

-Miracle Pencil Contour lips and brighten eye-look, ovo je olovka za usne i oči. Iskreno meni je ova olovka BEZVEZE, iako je kremasta i lako se nanosi, ali ona meni ne daje nikakav efekat. Na usnama je presvjetla i izgledam kao bolesna kad je stavim, na očima u vodenoj liniji se i ne zadržava uopšte. Za mene nije ova olovka definitivno. Cijena ove olovke je 2.95KM, a ima 1.6g.

-Eyeshadow crayon Waterproof 01, ovo je jumbo bijela olovka koja je stvarno odlična za kapke i za naglašavanje područja ispod obrva, međutim za vodenu liniju oka nije nikako dobra jer se uopšte ne zadržava u vodenoj liniji. Olovka je onako solidne pigmentacije, lako se nanosi i razmazuje. Međutim za cijenu ove olovke, može se naći i bolja bijela olovka. Cijena ove olovke je 4.50KM, a ima 2.4g. I ovu sam olovku koristila u postu koji sam skoro pisala, detaljnije možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html

-Dream Eyebrow Pencil 306, ovo je savršena olovka i nijansa za moje obrve. Kao što sam i rekla na početku kremasta, lako se razmazuje, precizno iscrtava i postojanost je odlična. Ova boja odlično odgovara boji mojih obrva, koristim je otkad sam je dobila i ovu ću olovku nastaviti koristiti dok god je ne prestanu proizvoditi! Cijena ove olovke za obrve je 3.00KM. I ovu olovku sam koristila dok sam se šminkala i pisala o kozmetici koju sam koristila tad, detaljnije pročitajte na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html



Sve ove proizvode sam naručila sa njihove stranice    http://www.goldenrose.ba/


I tad je bilo ako naručiš njihove proizvode više od 30KM sa njihovog webshopa, oni vam poklanjaju gel masku za okoloočno područje i lak za nokte.
Ostvarila sam iznos te kupovine i na poklon dobila PINK rozu masku ( nikako nisam ljubitelj ROZE boje ) i dobila sam opet divni lak za nokte u boji peperminta, a lak je CARE+STRONG.






Kako vam se dopao ovaj post?   Da li ste vi probali Golden Rose kozmetiku? 

Koji je vama omiljeni tečni ruž za usne? Ako imate neki predložite mi, rado ću probati! 





Ukoliko želite da me kontaktirate, ako imate neko pitanje, komentar, ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,  možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 







понедељак, 23. јануар 2017.

Dove DermaSpa goodness ulje za tijelo


Dove DermaSpa goodness, svilenkasto ulje za tijelo 150ml

Još jedan Dove proizvod za njegu tijela je kod mene već drugi put, u ovaj proizvod sam zaljubljena još od ljeta!
Ovo je druga bočica koju koristim.

Bočica je praktična, uska, sa otvorom kojim možete dovoljno dozirati ulja na tijelo.
Ovo ulje je bogato omega uljem. Vodenkastije je od drugih ulja za tijelo i sadrži divne zlatne šljokice.

Miris je ugodan i slatkast, ulje se lako razmazuje i veoma brzo upija u kožu, nakon nanošenja ovog ulja koža je mekana i glatka i nahranjena.


Pogledajte na slici kako samo divno izgleda 😍😍😍

Ovo ulje je savršeno za ljeto, jer dodatno ističe preplanuli ten, a ove divne šljokice još više to naglašavaju.
Ulje je savršeno i za zimu, kad je koža suha i kad traži dodatne "hrane".




OVO JE JEDNA KRATKA RECENZIJA O OVOM PROIZVODU, JER ŽELIM DA ZNATE DA JE OVO JEDNO SAVRŠENO ZLATNO ULJE KOJE JE UPRAVO NA SNIŽENJU U DM-U I KOŠTA 9.70!!! 

A njegova prava cijena je da staneš i da se zapitaš zašto toliko koštaš??!




Kako vam se dopao ovaj kratki post? Da li planirate kupiti ovaj DOVE zlatni proizvod?  





Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 

~ Moj Makeup LOOK 2 ~



Hey hey makeup ladyyy

Vidim da vam se sviđa moje pisanje o proizvodima koje sam koristila kad sam se šminkala, tako da sam odlučila da vam pišem kad god se intezivnije našminkam.

I evo opet nešto novo od mene, novi makeup look 2.

Ako vam se sviđa kako sam se danas našminkala i ako želite da se ovako našminkate, nastavite da čitate. 

Koristila sam neke proizvode kao i prošli put za makeup look, tako da o nekim proizvodima neću toliko detaljno pisati, nego ću ostaviti link pa da vi pročitate.

Svaki put prije šminkanja obavljam istu rutinu, a to je:
-Čišćenje lica micelarnom vodom
-Umivanje sapunom i mlakom vodom
-Piling usana
-Mazanje lica sa hidratnom kremom
-Mazanje usna sa labelom

I nakon mackanja sa kremom, ostavljam jednu 10 minuta da se to sve fino upije i da se koža nahrani, pa onda krećem sa šminkanje.

Ovih zimski dana koristim masnije kreme, jer mi je lice postalo suho i na nekim djelovima peruta se. Možda je od hladnoće, a možda zato što mi je kraj trudnoće, pa hormoni rade svoje. Koristim kreme koje su dosta masne, npr: Dr.Pasha krema sa arganovim uljem. O ovoj kremi možete detaljno pročitati u ovom mom postu: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/dr-pasha.html

Krećemo sa šminkanje! 👇 

Lice 👱

Primer: Delia, bijela bočica 35 ml, sa savršenim prajmerom za lice koji matira i fiksira šminku na licu. Mogu reći da je ovaj primer dobar i da meni baš odgovara, fino surađuje sa svim puderima koje koristim, puder se veoma lako razmazuje. Ovaj primer košta 7.90KM u Cm-u. 

Tečni puder: Rimmel Lasting Finish 25H, o ovom puderu sam već pisala, i dalje imam isto mišljenje za ovaj puder. Detaljnije možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/rimmel-london.html

Korektor:
- Essence Stay All Day- ovaj korektor sam koristila i prošli put kad sam pisala o makeup look-u, link prošlog pisanja je: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html
-A zajedno sa ovim korektorom sam počela da koristim, tačnije da napokon potrošim korektor u stiku od Avona od Color Trend brenda, sa ovim korektorom uopšte nisam zadovoljna i ništa mi ne pomaže nit imam kakav efekat na licu, džaba bačene pare, srećom on je baaš jeftin, nekih 3,50KM.

Kameni puder: Rimmel Stay Matte, ipak sam odlučila da ovaj puder potrošim do kraja pa onda da nastavim koristiti neki drugi. Ovaj puder ima sve pohvale od mene, radi savršen posao, matira, postojan je.. I za ovaj puder isto detaljnije možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/rimmel-london.html

Fixing Kompaktni puder: Essence About Matt, iskreno ovaj puder koristim kad se sjetim, nisam ljubitelj ovih nazovimo bijelih pudera. I upravo sam u fazi da potrošim i ovaj što imam i više neću kupovati. Puder je bijel, postojna bijela kreč boja, koja košta 6.35KM u Dm-u. Ovaj puder uopšte nije potreban kad se šminkam!

Bronzer: Essence Sun Club Shimmer Bronzing powder, ovaj bronzer koristim za svaki dan, jer mi sasvim dovoljno dadne one "toplote". Osvježi obraze finom bojom koja djeluje prirodno, a još sadrži malo šljokica koje dodatno osvježe lice. A miris je njamii, kokos, miris ljeta i toplih dana. Cijena je 6.35KM i u Dm-u i Cm-u.

Higlighter: Catrice Strobing Duo Higlighter, savršen higlighter i za dan i za veče, odlična pigmentacija, lako se nanosi, ne truni se, predivno se presijava. Intezivno ga koristim od ljetos i dalje ga ima, i vjerujem da će potrajati još dugo. Kupila sam ga u Cm-u i koštao je 6,70KM.


Evo slika koje sam sve proizvode koristila dok sam se danas šminkala,
 u sliku je upao i blender iz Avona.

Obrve i oči
 👀

Obrve: Essence Stylist set za oblikovanje obrva, odlične sjenke za obrve, nimalo praktičnog pakovanja. I dobro i loše mišljenje imam za ovaj proizvod, zato sam u fazi da i njega potrošim i neću više kupiti. Toliko o njemu, jer mi se nikako ne sviđa samo pakovanje. Cijena ovog seta je 5.25KM.

Podloga za sjenku je iz Avona, ovu podlogu koristim skoro 2 godine. I ona je u fazi potrošim je i prelazim na neku novu. Ova podloga za sjenku je stvarno odlična, i na mojim kapcima radi posao za koji je i zadužena, eto samo je meni više dosadila,pa planiram preći na neku drugu. Košta 6.50KM.

Sjenke: 
-Essence Quattro (laught,love,lime) ovu sijenku koristim već 2 mjeseca, i zadovoljna sam sa njenom pigmetacijom, lako se nanosi, ne trusi se i postojna je na očima. Cijena ove sjenke je 6.35KM
-Deborah 24 Ore Valvet (18 Peacock), loša sjenka, slaba pigmentacija i jedna od lošijih sjenki koje sam probala od Deborah. Nemam više komentara za ovu sijenku!

Olovka za oči: - Catrice 180 Too Cool For Pool, ovo je moja miljenica od svih olovki za oči, tačnije sve su mi olovke za oči od Catrice miljenice. Ove olovke su odlične pigmentacije, mekane, predivno klize po kapku i vodenoj liniji, lako se nanose i savršene postojanosti! I naravno ova olovka se šilji, što znači da je još više volim, ipak je higijena na prvom mjestu. Kupila sam je u Cm-u kad je bio dan sniženja cijele Catrice kozmetike, platila sam je 2.50KM.

Maskare: Danas sam koristila 2 maskare. Prvo sam nanjela ovu maskaru iz Avona SuperExtend Extreme. Ova maskara je danas završila u smeću, nikako mi se ne sviđa, a dala sam joj prilika i prilika i uvijek sam mislila e možda se danas pokaže, međutim ova maskara ne izvlači moje trepavice, ne daje nikakav efekat. Kako ova maskara nije uradila ništa od mojih trepavica, sav posao koji ja želim da maskara uradi odradila je Meybelline Lash Sensational maskara. Ovu maskaru sam koristila i prošli put kad pisala o makeup look-u. Detaljnije o ovoj maskari možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html

Tuš za oči --> Uvijek broj jedan kod mene je Essence vodootporni tuš za oči. I ovaj sam tuš koristila prošli put kad sam pisala post, tako da detaljnije možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-makeup-look.html


Usne 👄

-Olovka za usne je Oriflame- Giordani Gold (pink), savršena pigmentacija, mekana, lako se nanosi, šilji se! Ovu olovku sam dobila na poklon i baš sam zadovoljna sa olovkom i redovno je koristim već 2 mjeseca. I uskoro planiram naručiti još neke olovke iz Oriflame-Giordani Gold kolekcije.

-Ruž za usne je tečni mat ruž iz Farmasija, odlična nijansa, postojan, lako se nanosi, a teško se skida! Cijena ovog ruža je bila 8.50KM.







Kako vam se dopao ovaj post?  Da li ste vi probali nešto od ove kozmetike? Šta vi najviše volite naglasiti na sebi? 


Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 


петак, 20. јануар 2017.

Dr. Pasha


Danas vam predstavljam Dr. Pasha mirisnu svijeću i Dr.Pasha krema sa arganovim uljem 


Dr.Pasha 100% prirodna masažna svijeća od sojinog voska, Vanilla spell 

Svijeća je upakovana u finu praktičnu metalnu kutiju, ove se svijeće na našem tržištu mogu pronaći u Dm-u i Cm-u, tu sam ih viđala.

Sastojci ove svijeće su: sojin vosak, sojino ulje, eterično ulje vanilije i lavande.

Količina: 135ml

Ovu svijeću već duže vrijeme planiram probati. I napokon sam odlučila da je probam i odluševila sam se.

Miris je toliko prirodno divan, vanilija se toliko divno osjeti.

Svijeća lagano gori, u čitavoj sobi i kući osjeti se taj divni miris, koji opušta i smiruje čitavo tijelo.

I tako dok je svijeća lagano gorila i mirisala, jedva sam čekala da probam toplo ulje na koži. I kad sam probala opet sam se oduševila. 😇

Tako fino prija koži, koža je fino upija, fino se razmazuje. Ovo je jedno malo savršenstvo za ove zimske dane. Ovu svijeću možete iskoristiti za neko romantično veče sa vašim partnerom, jer svijeća pruža divan miris i toplu masažu, a masažu svi vole. A svakako sad ide valentinovo tako da evo jedan mali prijedlog šta da kupite za valentinovo. 💝

Tako da svima toplo preporučujem da probaju ovu mirisnu svijeću za masažu, a cijena je 5,65KM u Dm-u,



Dr.Pasha krema sa arganovim uljem 

Krema sa arganovim uljem ima izuzetne sposobnosti regeneracije i podmlađivanja, te sprečava isušivanje kože i održava njenu elastičnost.

Sve je tačno što piše na samoj kremi, samo nisam primjetila da sam se podmladila. 😆

Sastav kreme je: ulje palme, kokosa, avokada, arganovo ulje, aloe vera i eterično ulje vanilije.

Ovu kremu obožavam koristiti naveče prije spavanja, jer je toliko masna i čitavu kožu fino natopi i osjećam da mi se koža hrani i hrani sa uljima.

Sam izgled kreme me podsjeća na čisto kokosovo ulje, pogotovo kad se krema nalazi u hladnoj sobi ona se toliko stvrdne da doslovno morate grebati po površini da uzmete malo kreme, a kad je u blizini toplote ona se rastopi (ali ne skroz)- kao na slici što je.  Ovu kremu koristim i za ruke kad su mi suhe i pete. I ovo je odlična krema, pogotovo za ove zimske dane, kad kožu lica i čitavog tijela treba najviše hraniti.



Kako vam se dopao ovaj post?  Da li ste vi probali nešto od Dr. Pashe? 

Ako znate još neke mirisne svijeće za masažu, javite mi! 


Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 

среда, 18. јануар 2017.

~ Moj Makeup LOOK ~




Hey heyy lady

Danas sam na svoj facebook profil objavila ovu sliku, i mnogi su me pitali: Koji je to puder? Koji je to ruž? Koji eyeliner koristiš? Iii još mnogo pitanja..

Pa sam odlučila da vam fino napišem post ovdje na blogu i da svi fino možete pročitati i šta koristiti da postignete ovaj makeup look.

Ako vam se sviđa kako sam se našminkala nastavite čitati.

Ovih dana isprobavam neku kozmetiku koju sam u skorije vrijeme kupila i dobila, pa ću vam taman i napisati šta ja mislim o nekim proizvodima.

Prije samog šminkanja obavim pripremu lica za šminkanje.

Moja priprema lica za šminkanje podrazumjeva: 
-čišćenje lica sa micelarnom vodom
-umivanje sa dove sapunom i mlakom vodom
-piling usana
-mazanje lica sa hidratnom kremom
-mazanje usana sa labelom

I onda jedna mala pauza da se sve fino upije i da se koža nahrani. A onda ide šminkanje.

Danas nisam koristila primer, tako da sam šminkanje odmah počela sa puderom.

Tečni puder- Loreal Infallible 24H Matte, u nijansi 22 - sve vezano za ovaj puder sam rekla i napisala, sve možete pročitati na ovom linku:  http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2016/10/loreal-infallible-24h-matte.html

Korektor - Essence Stay All day 16h (10 Natural beige). Ovaj korektor koristim 3 mjeseca i zadovoljna sam sa njegovim prekrivanje za dnevni makeup look. Cijena ovog korektora je 5,25KM.

Puder u kamenu - Max Factor Creme Puff (nijansa 81 Truly Fair). Opet sam počela da koristim ovaj kameni puder od Max Factor-a, puder je savršen i fino matira lice. A počela sam opet da ga koristim jer se moje lice zasitilo Rimmel kamenog puder (Stay Matte). Ovaj puder sam kupila u Cm-u na sniženju je bio 5.70KM.

Bronzer i higlighter - Catrice ( Prime and Fine Professional Contouring Palette - 020 Warm Harmony). I ovo malo savršenstvo aktivno koristim već 3 mjeseca i baš sam zadovoljna sa pigmetacijom i postojanost na licu je odlična. Ovu paletu za konturisanje lica sam kupila u Cm-u kad je bila na sniženju i koštala je 5.50KM. Preporučujem da je kupite i probate.


Rumenilo - Essence Matt Touch (10 Peach me up) predivno rumenilo koje osvježava lice i daje licu zdrav izgled. Naravno i ovo je matt (veliki sam ljubitelj matt kozmetike, kao što možete primjetiti). Ovo Essence rumenilo sam kupila u Cm-u i koštalo je 5.25KM.


Obrve - Golden Rose olovka za obrve (nijansa 306), ovu olovku sam počela da koristim baš danas, za sad mi se sviđa kako se ponaša i ova nijansa mi savršeno odgovara. Ovu olovku sam naručila preko Golden Rose BiH stranice za naručivanje i koštala je 3.00KM. O ovoj olovci ću pisati za nekih desetak dana, dok se još malo bolje moje obrve upoznaju sa njom.
Sa ovom olovkom za obrve koristila sam i NAJBOLJI marker za obrve iz Oriflama, ovaj marker daje savšenu definiciju vašim obrvama. Cijena markera u katalogu za februar je 16,90KM. Ovaj marker vrijedi kupiti, jer je stvarno odličan. Više o ovom markeru možete da pročitate u postu gdje sam pisala o Oriflame proizvodima. Sve možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-mali-oriflame-svijet.html

Oči:

- Essence All About paleta sjenki za oči, 03 roses. Savršena paleta sjenki za svaki dan, lako se nanose na kapak, malo se truse, postojane su na kapcima, ma savšenstvo koje košta samo 8.45KM. Meni se iskreno ove sjenke sviđaju i imam sve 4 palete. Probajte!

- Essence Tečni tuš za oči, vodootoporan. Ovaj tuš koristim otkad sam se počela šminkati i stvarno mi je teško promjeniti tuš. Nekako sam se navikla na ovaj tuš, na mekanu četkicu za iscrtavanje preciznih linija, savršena crna boja i još vodootporan je. Cijena ovog tuša je 5.25KM. I dalje ga nastavljam kupovati i koristiti.
A vi ako imate neki tuš da mi predložite da probam, slobodno mi napišite, rado ću kupiti i probati.

- Na vodenu liniju oka sam nanjela novu Golden Rose vodootpornu kremastu sjenu za oči, u nijansi 01-bijela. I ovu olovku prvi put koristim i prva reakcija je onako, nisam baš oduševljena nešto posebno, ali daću joj još vremena. I o ovoj olovci ću pisati za nekih desatak dana, tako da će te tad više informacija moći saznati. Cijena ove olovke je 4.50KM.

- Maskara za trepavice, koristila sam Maybelline Lash Sensational Mascara. Maskara koja odlično radi svoj posao, stvarno sam zadovoljna sa ovom maskarom, crna je, ne stvara grudvice, ne ljepi trepavice, već ih fino razdvaja i trepavicama daje volumen i gustinu i za mene je najbitnije kad se maskara osuši da se ne trusi (ova se ne trusi i zato je volim). Kupila sam je prije 3 mjeseca u Cm-u i tad je bila na sniženju i koštala je oko 7.50KM.


Usne

- Olovka za usne Golden Rose Dream Lips Liner, nijansa 505. I ovu sam olovku prvi put danas koristila, i zadovoljna sam. Olovka ima odličnu pigmetaciju, lako se nanosi na usne, kremasta je i cijena joj je 2.50KM. I ova olovka je na šiljenje i zato mi se još više sviđa.

- Tečni ruž za usne Golden Rose, nijansa 01. Ovu nijansu ruža nikad do sada nisam imala, jer sam uvijek više koristila i kupovala tamnije i crvenkastije nijanse. I pravo sam se oduševila sa ovom nijansom, iako mi je na početku bilo malo čudno. Cijena ovog tečnog ruža je 7.50KM.




Uskoro vam pišem o Golden Rose kozmetici koju sam naručila i počela da koristim po prvi put. 



Ovo su svi proizvodi koje sam danas koristila dok sam se šminkala... 




Kako vam se dopao ovaj post?  Da li ste vi probali nešto od ove kozmetike? 


Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 




понедељак, 16. јануар 2017.

Garnier ~ Balea Micelarne vode i Byphasse tonik




U trgovina je dostupno hiljadu proizvoda za skidanje/čišćenje lica, od mljeka, gelova, pjena, kremi, ulja, sapuna i ostalog. Ali onda su se pojavile čuvene micelarne vode, umirujući tonici za lice, i sve ostalo je postalo manje bitno.

Micelarna voda dodatno ne isušuje kožu, nježno i temeljito skida šminku sa lica. Čišćenje lica od šminke sa micelarnom vodom je nama ženama dodatno olakšalo samu proceduru skidanja šminke. Velika prednost micelarnih voda je što ne nadražuju kožu lica.

A sad lagano počinjem pisati o Garnier i Balea micelarnoj vodi za lice. Ako vas zanimaju ove dvije micelarne vode, nastavite čitati.



Garnier Micelarna voda za lice, 
400 ml, cijena u Dm-u 10,75KM
Ovu micelarnu vodu kupujem već četvrti put, i nikako da dadnem priliku drugim micelarnim vodama, jer ova micelarna voda baš odgovara mom licu. Ovo je prva micelarna voda od Garniera, koja odgovara svim tipovima kože, čak i osjetljivoj koži. Ne sadrži parfeme. Kod ove micelarne vode mi se sviđa što ima blag miris, blaga je prema očima i ne izaziva crvenilo na licu. Micelarnu vodu za lice najčešće koristim za skidanje manje količine šminke sa lica i kad dodatno želim osvježiti lice ujutru ili naveče.
Lice ispiram nakon korištenja ove micelarne vode, jer onda imam osjećaj da je lice još čistije. Iako svi kažu da uopšte nije potrebno ispirati lice nakon čišćenja sa micelarno vodom.
Ovu micelarnu vodu možete često naći na sniženju u Dm-u i Cm-u, i preporučujem da je kupite i probate, cijena (na sniženju) i količina micelarne vode je sasvim prolazna. Kod mene traje po 2 mjeseca. Probajte.




Balea Micelarna voda za lice,
400ml, cijena u Dm-u je 6.85KM.
Ovo je micelarna voda za mješovitu kožu lica.
Ova micelarna voda je sa pantenolom, glicerinom i vodicom cvijeta hamamelisa.
Kod ove micelarne vode najviše me privuklo što sadrži pantenol i tako sam odlučila da je kupim i koristim malo za promjenu (već sam vam rekla toliko dugo Garnier miceralnu vodu za lice koristim, da druge nisam ni probala).

Nisam baš zadovoljna sa ovom micelarnom vodom, pogotovo jer treba dosta truda da se skine šminka sa njom. A ona na licu ostavlja neki ljepljivi osjećaj koji baš nije ni prijatan.
Ne bi je preporučila osobama koje imaju osjetljive oči, jer mala količina je dovoljna da vam oči postanu crvene i da vam zasuze (barem je meni tako bilo). Ovu micelarnu vodu ću koristi više kao tonik,i znam da je više neću kupiti.


Toliko od mene o ovim običnim micelarnim vodama za lice. A uskoro vam pišem o dvofaznim micelarnim vodama i o nekim micelarnim vodama iz apoteke.


A sad za kraj ovog posta, prestavljam vam jedan proizvod koji dugo koristim i koji mi baš odgovara.



Byphasse tonik za čišćenje lica sa ružinom vodicom, 500ml, cijena u Cm-u 5.30KM. 
Oduševljena sam sa ovim tonikom, koji koristim svaki dan. Ambalaža je ogromna, što je i potrebno za tonike koji se svakodnevno koriste. Ovaj tonik baš lijepo osvježavajuće miriše, miris se zadržava onoliko koliko toniku treba da se upije u lice, a to je 2-3 minute. Ne isušuje kožu, ne zateže, ne iritira oči i bubuljice na licu.
Kvaliteta i cijena ovog tonika za lice je za pohvaliti, svima preporučujem da probaju ovaj tonik za lice od Byphassa.. 



















Kako vam se dopao ovaj post?  Da li ste vi probali ove proizvode? 



Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 


четвртак, 12. јануар 2017.

BALEA maske za lice




U ovom postu vam predstavljam 4 Balea maske koje sam kupila u Dm-u i koje koristim ovih dana.
Ako ste zaintresovani o ovim maskama, kakav efektan daju nakon korištenja i sve ostalo što je bitno da znate ako se odlučite da ih kupite nastavite čitati ovaj POST O BALEA MASKAMA ZA LICE. 





1. Balea AGUA TUCHMASKE, za ovim maskama od tekstila su svi poludili. U pakovanju dođe jedna maska za lice sa ekstraktom algi, maska pruža dugotrajnu i intezivnu hidrataciju koži, za glatak i ravnomjeran ten. Pruža trajnu svježinu i djeluje opuštajuće. Umornoj i iscrpljenoj koži pruža svjež učinak. Zbog optimalnog upijanja njegujućih sastojaka, vaša koža se osjetno hidratizira za samo 10 minuta. Sve ovo piše da ova maska radi.. A sad vam predstavljam svoje mišljenje o ovoj Agua maski za lice... Maska kad se izvadi iz pakovanja baš bude natopljena, što je odlično jer se bolje "zaljepi" za lice i ne spada. Predivno miriše, baš osvježavajuće, nije od onih maski koji imaju toliko jak miris da grize za oči i da se ne mogu koristiti. Čim sam je stavila na lice ona je počela da fino hladi kožu, držala sam je više nego što piše da se treba držati na licu, ona je i nakon 20 minuta imala seruma algi. Nakon 20 minuta masku sam skinula sa lica i još sam dodatno istrljala vrat sa njom, a ostatak seruma sam umasirala u lice. Piše da nakon skidanja maske nije potrebno umivanje i ispiranje maske, tako da sam radila po njihovim uputama. Nakon skidanja maske koža mi je imala ljepljiv osjećaj, međutim nakon 10 minuta koža je sve upila i postala je toliko mekana i glatka, kao bebina koža, a osjećaj svježine i odmora. Ova maska je savršena za ljetne dane i za dane kada baš želite svoje lice da odmorite i da se vi sami opustite. Masku preporučujem da svi probaju i žene i muškarci.Drugi put kad budem u Dm-u već vidim da ću kupiti ovu masku Cijena joj je 2.30KM u Dm-u, i ovo je najeftinija maska ovog tipa.



2.Balea PEEL-OFF MASKE, 2x8 ml. Sa hamamelisom,ekstraktom marelice i matičnom mlječi. Odstranjuje odumrle ljuskice kože, dubinski čisti nečistoću i sebum, njeguje i hidratizira mješovitu kožu. Sve to piše za ovu malu maskicu.
Masku sam isprobala i mogu reći da je čak i puno 8ml maske za čitavo lice, barem za mene. Ovih dana mi je koža malo problematična, kao što možete da vidite na slici i očekivala sam da će me maska peći kad je stavim na lice, međutim kad sam je nanjela na lice ona je hladila moje crveno lice. Mnogo je tečna kad se stavlja i mora se biti oprezan da ne bi bilo svukud ljepljive maske. Kad sam masku nanjela na lice ona izgleda prozirno (kao što vidite na slici). Držala sam je 10 minuta na licu i osjetila da zateže i to je bio znak da je krenem skidati. Inače sve ove peel-off maske se skidaju od ruba prema sredini lica u jednom komadu. Ali ova maska nije željela da se skine u jednom komadu, tako da sam je skidala bukvalno komadić po komadić, što nije interesatno uopšte. Nakon skidanja maske, lice sam morala oprati mlakom vodom jer je bilo još djelova maske koji se nisu dali skinuti. Koža lica je bila meka i glatka, ali ne očišćena kao što je pisalo na pakovanju. Tako da ovu masku više neću kupiti.A njena cijena u Dm-u je 1.70KM.



3.Balea CREME-GEL MASKE, 3x5ml. Maska za sve tipove kože.sa laganim hladećim efektom. Njeguje, opušta i umiruje kožu pod stresom. I ova maska isprobana, I mogu reći užas. Čim sam malu količinu stavila na lice, počelo je da me peče i da mi lice postaje sve crvenije i crvenije. Sve sam kontala možda tako i treba da bude, ali ništa nije dobro dok peče, a još kažu da maska ima hladeći efekat.... pa stvarno gdje je taj hladeći efekat, na mom licu efekat je gorišššš! Tekstura maske je kao krema, 5ml je sasvim dovoljno za čitavo lice. Kažu da se maska na licu drži 10-15 minuta.. Moje lice je izdržalo čitavih 5 minuta, i odmah sam masku skinula papirnom maramicom i onda sam se umila. A lice je bilo crveno kao kad izgoriš na moru. Ova maska košta 1,70KM, i više je nikad neću kupiti jer mi stvarno ne odgovara.



4.Balea TOTES MEER MASKE, 2x8ml. Za nečistu kožu. Sa prirodnim zrncima za piling, od koštica marelice i bambusa. Uklanja orožnjale stanice i višak sebuma, sprečava nastanak prištića i mitesera, umiruje i hidratizira kožu.
Ovu masku već duže vrijeme koristim i baš sam zadovoljna kako mi očisti lice. Maska ima sitne čestice koje su nekim curama grube i njima smeta, međutim ja baš nekad volim kad doslovno oribam lice. Maska je finog mirisa i teksture, ne iritira lice i koža poslje ove maske je baš mekana i glatka, a osjećaj čistoće. Otklanja i umanjuje pojavu mitesera i prištića. Kod ovi maski je meni čak i previše 8ml, to sam već par puta rekla. Ovu masku uvijek kupim kad sam u Dm-u i uvijek je imam u rezervi. I da dosta je slična teksturi i sam posao radi kao Garnier Pure Active piling za lice. Ako želite ovaj tip maske da stalno koristite onda je isplatnije kupiti ovu od Garnier. Međutim ja sam veliki ljubitelj isprobavanja raznih maski, pa tako uvijek kupujem i sve novo moram da probam.










 Kako vam se dopao ovaj post?   Da li ste vi probali Baleine maske za lice?
Ako imate neku svoju omiljenu masku za lice, javite mi da probam.
 






Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 

уторак, 10. јануар 2017.

MYSTERY NATURAL COSMETICS

                    Mystery Prirodna Kozmetika 



Prirodna kozmetika izrađuje se od biljnih i eteričnih ulja koja prolaze kroz površinski sloj kože, upijaju se u kožu i hrane je, te od različitih hidrolata koji doprinose izuzetnoj hidrataciji vaše kože.Mystery kozmetika u svojoj proizvodnji koristi samo najkvalitetnije, pažljivo birane sirovine. 

Mystery kozmetika ima veoma bogatu ponudu prirodnih proizvoda. Ručno rađene sapune, meleme, kreme za lice, tonike za lice, losione za tijelo, body butere, anticelulit ulje, uljnu fuziju, losion za skidanje šminke, prirodni dezodorans i mnoge različite vrste uljnih mješavina za masažu.

I samo da ovdje još napomenem njihova radnja se nalazi u Laktašima-Trn, Cara Dušana 123, BiH.
Vrše dostavu u sve gradove.
Broj telefona je: 065 362 640
Njihov email je:   mysterykozmetika@yahoo.com 
Njihov profil na instagramu: https://www.instagram.com/prirodna_kozmetika_mystery/
Njihova web i facebook stranica:  http://mysterykozmetika.com/   https://www.facebook.com/prirodnakozmetikamystery/


A sad prelazim na pisanje o proizvodima koje ja koristim već duže vrijeme i o jednom proizvodu koji sam skoro počela da koristim. 



Moja mala kolekcija se sastoji od:
-Sapuna za piling kože od maka i lavande
-Sapuna za kosu, protiv peruti
-Prirodni dezodorans



Veliki sam ljubitelj ovih prirodnih sapuna. Trenutno sam zaljubljena u ovaj sapun od maka i lavande za piling kože koji teži 100g.

Sastav: Saponifikovano maslinovo, palmino, kokosovo i ricinusovo ulje, destilovana voda, eterično ulje lavande i usitnjeni mak. 

Ovaj sapun je savršen za piling kože u toku tuširanja, ubrzava cirkulaciju i otklanja mitesere po tijelu (da da po čitavom tijelu su miteseri), pomaže i u borbi protiv celulita, a tu borbu svaka žena vodi.

Sapun koristim već redovno 3 mjeseca, kad se tuširam. Veoma je prijatan i koža nakon tuširanja sa ovim sapunom ostaje meka i glatka.

Svima toplo preporučujem da probaju ovaj prirodni sapun, svako treba svoje tijelo malo da iznenadi sa nekim prirodnim proizvodima koji nemaju parfema i alkohola. Ja ću i dalje da nastavim da koristim ovaj sapun, a njegova cijena je samo 6.00KM.




A ovom sapunu ma neću ni da pričam višee.. Hahaha šalim se.
U ovaj sapun od 100g zaljubila se moja kosa.

Sastav: Saponifikovano kokosovo, maslinovo, makadamijino i ricinusovo ulje, destilovana voda, eterična ulja lavande i ružmarina.

Kad sam vidjela ovaj sapun za kosu, odmah sam odlučila da ga moram naručiti i probati. Tako je i bilo. I evo i njega vjerno koristim 3 mjeseca.
Za ovaj sapun mogu reći da mi je pomogao baš dosta, nijedan šampon za kosu mu nije ravan.
Nakon korištenja ovog sapuna za kosu, primjetila sam da mi kosa duže bude čista i da se ne masti i da je ne moram prati svaka 3 dana. Sada kosu perem svakih 7 dana, a kad dođe 7 dan ona i dalje izgleda čisto i mekano.
Zato ovaj sapun svaka žena treba da kupi i da pere kosu sa njim. A njegova cijena je isto 6.00KM.

                  A ovako izgleda sapun za kosu i sapun za piling kože od maka i lavande, nakon dužeg vremena korištenja. 






I za kraj jedan proizvod koji sam skoro počela da koristim.
A to je prirodni dezodorans, tj. stik za pazuh.

Kombinacija baznih ulja u dezodoransu će pomoći da održite vašu potpazušnu jamu njegovanom i sprečiće iritaciju, dok eterična ulja daju svježinu i miris. Ne sadrži aluminijum, niti druge štetne materije.

Meni ovaj stik ima miris koji me toliko podsjeća na Negro bombone sa pepermintom (možda je taj miris zato što sam trudna). 👶😇😆

Pakovanje je toliko praktično da uvijek možete nositi u torbi i osvježiti se sa nečim prirodnim. Mnogo to znači našem tijelu.

Ne ostavlja bijele tragove na odjeći i dugo dugo miriši. Koža je mekana i glatka. Preporučujem svim curama-ženama, pogotovo ko ima osjetljivu kožu. Cijena mu je 7.00KM.





Svi mi trebamo više koristiti prirodne proizvode za njegu čitavog tijela. Trebamo koristiti proizvode bez hemikalija,alkohola i ostalih štetnih materija, zato vam toplo preporučujem da probate ove prirodne proizvode od Mystery. Nadam se da sam vam u ovom tekstu pomogla da izaberete makar jedan od ova tri proizvoda koja ja koristim, a uskoro planiram probati još (a vi ćete prvi saznati).








                                         Kako vam se dopao ovaj post? 
                           Da li ste vi probali Mystery prirodnu kozmetiku?





Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 










недеља, 8. јануар 2017.

Rimmel London


Evo mene opet.. Nema više pauza u pisanju recenzija o kozmetici. Mnogi me pitaju koji puder,sjenku,bronzer,rumenilo i ostalo da koriste preko dana i da je cijena prihvatljiva, a pogotovo da je dostupno u našim skromnim radnjama.. I tako sam ja odlučila da javno napišem o Rimmel kozmetici koja ima prihvatljive cijene i kozmetiku koja je dostupna svim curama, jer se lako pronalazi u Cm-u,Dm-u,Didac-u i možete je čak pronaći u nekim parfemerijama i većim tržnim centrima.

Pa zato, krenimo lagano u Rimmel avanturu. 💃


Danas vam pišem o ovim proizvodima. Ako vas detaljnije zanima šta ja mislim o svakom proizvodu sa slike, onda nastavite da čitate.



Rimmel Lasting Finish 25hour

Količina je standarnih 30ml,dolazi u staklenoj bočici sa pumpicom koja normalno radi (ne koči i ne preskače) i ima zaštitni faktor 20.
Koliko se sjećam u Dm-u je bilo izloženo 5 nijansi ovog pudera kad sam kupovala,a cijena je bila oko 13KM (na sniženju).
Puder odgovara i suhoj i normalnoj i mješovitoj koži.
Ovo je nijansa 100 Ivory, ova nijansa mi odgovara za ovo trenutno zimsko vrijeme.
Pruža srednje prekrivanje, pretežno ga nosim za dnevnu varijantu, jer daje prirodni izgled na licu.


Ovaj puder stalno nanosim sa četkicom,jer je ljepljive teksture, i kad se puder nanese na lice treba par minuta da se osuši i onda možete ako želite da stavljate dodatno puder u kamenu.
Nakon stavljanja ovog pudera nemate osjecaj težine na licu.
Za dnevnu varijantu ne nanosim čak ni korektor jer mi odgovara njegovo prekrivanje.
Za ovaj puder mogu da potvrdim da na licu bude postojan i po 8h preko dana koliko sam ga ja najviše nosila u zadnjih 2 mjeseca.


I svim curama preporučujem da probaju ovaj Rimmel lasting finish 25hr puder.. Kvaliteta i cijena pudera je pozitivno prolazna.



I još jedan Rimmel puder...


Rimmel Stay Matte, to je jedno malo pufnasto savršenstvo u plastičnoj tubici od 30ml.
Ovaj sam puder kupila po treći put. Redovno ga koristim zadnje 2 godine. Ja koristim najsvjetliju nijansu, a to je 103 True Ivory.

Ovo je pjenasto/tečni puder,koji je tako lagan na licu,koji se tako lako nanosi na lice sa prstima,četkicama,beauty blenderom i savšeno razmazuje.

Na licu imate osjećaj kao da ga niste nanjeli,a lice vam je mekano kao bebina koža (barem meni).
Inače sam veliki ljubitelj/zaluđenik za matt kozmetikom,pogotovo puderima,a ovaj puder tu riječ MATT opravdava 100%.

Ovaj puder nikako ne odgovara ako imate baš baš suhu kožu ili one suhe dijelove na koži,jer izgleda baš neuredno.
I ovaj puder može da se skuplja u boricama (pogotovo ko ima izraženije bore).

Ako pratite akcije ovaj Rimmel Stay Matte puder možete kupiti za 5.50KM, a intezivno ako ga koristite može vam potrajati do 40 dana.
I to je još jedna savšena računica. 😃





I još nešto da kažem za pudere, ali za ovaj puder u kamenu.. Vec godinu dana redovno koristim Rimmel Stay Matte Pressed Powder 01 Transparent- kameni puder. Znači stvarno ga redovno koristim,da me je sramota uslikati kako izgleda ( jer je puder dotakao dno života što bi rekli). Taj puder pa to je savršenstvo, on savršeno matira čitavo lice i sve drži na mjestu sve dok ne dođe vrijeme za skidanje šminke. Koristim ga i kad šminkam druge cure, i one isto kažu da je savršen i da je lagan na licu. I ovaj se puder može naći u radnjama koje sam navela, i to za 5.70KM kad je na sniženju.. Obaveznooo PROBAJTE OVAJ KAMENI PUDER..




Rimmel Kate Sculpting Palette,to je prva paleta koju je dizajnirala Kate Moss. Ova paleta je inače dostupna u 3 nijanse,međutim na našem tržištu su dostupne 2 nijanse. Kod mene je nijansa 003 Golden Bronze, to je najtamnija nijansa.
Na poleđini palete sve možete detaljno pročitati i vidjeti gdje se koji proizvod stavlja, ali pazite da stavite prema svom obliku lica, jer inače dobije se kontra efekat.

Ova paleta sadrži:
- Highlight (što bi se kod nas reklo hajlajter da se posvjetli i zacakli). Highligt-er se nanosi na područje ispod obrva,vrh nosa i obraza.Predivne je boje šampanjca.

-Contour, najtamnija nijansa za samo definisanje lica. Definiciju najtamnijom nijansom (koja ima boju kao čokolada) iscrtavate sa mekom četkicom, i radite konturu nosa,jagodica i čela.

-Blush, rumenilo u breskvasto/koralnoj boji stavljate za kraj na obraze i dajete samu toplinu licu.

Samo koristeći ovu paletu vi ste upotpunili vaš izgled. Ovu paletu koristim i za dnevnu i za večernju varijantu. Nanosite onoliko koliko vi želite, ali nije potrebno pretjerati.

← Na ovoj slici vidite pigmentaciju svake pojedinačno.

Ovu paletu sam uzela prije mjesec dana u Cm-u i koštala je na sniženju oko 7.40KM. Sama paleta teži 18.6g.
Ovu paletu treba da sebi kupite,jer je kvalitetna i dobijete sve sto je potrebno da nanesete na lice nakon tečnog i kamenog pudera.


Rimmel Eyebrow Pencil, ovo je olovka u nijansi 001 Dark Brown. Ova olovka se može naći u 3 nijanse,međutim kod nas jedino možete naći ovu tamno braon i još jednu kao braon/crnu. Cijena olovke je oko 3-4KM.
Veliki sam fan olovki na šiljenje, prvo je higijenski, drugo duže traje i ne lomi se. Ova olovka za obrve ima odličnu pigmentaciju,dolazi sa malim češljićem na vrhu olovke,što izuzetno pomaže kod iscrtavanja obrva. A pigmentacija je toliko dobra da se kasnije trebate potruditi da je skinete. Sve u svemu nju kad kupite mirni ste 5 do 6 mjeseci jer stvarno dugo može da potraje.


Rimmel ScandalEyes Eyeshadow Paint,u nijansi 005 Golden Bronze, 7ml.
Ovo je tečna sjenka, predivne boje. Sa ovom tečnom sjenkom je toliko brzo,a efektno šminkanje za 5 minuta. Lako se nanosi sa samom četkicom,može se fino kombinovati sa ostalim sjenkama,brzo se suši,ne skuplja se na pregibu kapka,ne zateže kapak tako da nećete imati osjećaj težine.
Koristim je vec 5 mjeseci,stavljam je bez baze za sjenku i bude postojna čitav dan.
Drugačije je teksture od ostalih tečnih/kremastih sjenki, ona je više nekako tečnija i mekša kad se nanosi.
Za ovu sjenku imam sve pohvale, i preporučujem je za cure koje vole klasičnu,a efeknu sjenku za oči koju mogu koriste i za dnevnu i za večernju varijantu.
Kupila sam je u Didac-u,tad joj je cijena bila nevjerovatnih 3.00KM (i to opet na sniženju) i malo sam se pokajala što ostale nijanse nisam kupila.



Rimmel ScandalEyes Jumbo liquid eyeliner,crni vodootporni tečni tuš u olovci, 3ml.
Ogromni tuš u olovci,sa debelim vrhom,a izuzetno jake,pune crne boje, koja se brzo suši i dugo bude na očima.
Ja se jedva nekako snalazim sa njim,jer je stvarno JUMBO.. Ali snalazim se sa njim jer je odlicne crne pigmentacije i još zato što su mi svi govorili da moram malo promjeniti tuš, jer sam ja vjernik samo jednom tušu već dugih 6 godina.

Sa ovim tušem trebate biti baš precizni i pažljivi, a možete izvlačiti i debele i tanke linije, kako god poželite.

I ovaj sam tuš kupila u Didac-u prije 4 mjeseca, a cijena je bila oko 3.80KM (isto sniženje).






Rimmel London ima stvarno još dobre kozmetike koje planiram kupiti uskoro.. Čim kupim nešto novo od Rimmel, pisaću ovdje.
A vi pogledajte i probajte Rimmel kozmetiku, jer stvarno za malo para možete se kompletno i efektno našminkati.









Na ovoj slici možete da vidite kako na ruci izgleda:

← Jumbo tečni tuš

← Olovka za obrve

← Tečna sjenka za oči







                                        Kako vam se dopao ovaj post?
                           Da li ste vi probali Rimmel London kozmetiku? 
                              



Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk