среда, 18. јануар 2017.

~ Moj Makeup LOOK ~




Hey heyy lady

Danas sam na svoj facebook profil objavila ovu sliku, i mnogi su me pitali: Koji je to puder? Koji je to ruž? Koji eyeliner koristiš? Iii još mnogo pitanja..

Pa sam odlučila da vam fino napišem post ovdje na blogu i da svi fino možete pročitati i šta koristiti da postignete ovaj makeup look.

Ako vam se sviđa kako sam se našminkala nastavite čitati.

Ovih dana isprobavam neku kozmetiku koju sam u skorije vrijeme kupila i dobila, pa ću vam taman i napisati šta ja mislim o nekim proizvodima.

Prije samog šminkanja obavim pripremu lica za šminkanje.

Moja priprema lica za šminkanje podrazumjeva: 
-čišćenje lica sa micelarnom vodom
-umivanje sa dove sapunom i mlakom vodom
-piling usana
-mazanje lica sa hidratnom kremom
-mazanje usana sa labelom

I onda jedna mala pauza da se sve fino upije i da se koža nahrani. A onda ide šminkanje.

Danas nisam koristila primer, tako da sam šminkanje odmah počela sa puderom.

Tečni puder- Loreal Infallible 24H Matte, u nijansi 22 - sve vezano za ovaj puder sam rekla i napisala, sve možete pročitati na ovom linku:  http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2016/10/loreal-infallible-24h-matte.html

Korektor - Essence Stay All day 16h (10 Natural beige). Ovaj korektor koristim 3 mjeseca i zadovoljna sam sa njegovim prekrivanje za dnevni makeup look. Cijena ovog korektora je 5,25KM.

Puder u kamenu - Max Factor Creme Puff (nijansa 81 Truly Fair). Opet sam počela da koristim ovaj kameni puder od Max Factor-a, puder je savršen i fino matira lice. A počela sam opet da ga koristim jer se moje lice zasitilo Rimmel kamenog puder (Stay Matte). Ovaj puder sam kupila u Cm-u na sniženju je bio 5.70KM.

Bronzer i higlighter - Catrice ( Prime and Fine Professional Contouring Palette - 020 Warm Harmony). I ovo malo savršenstvo aktivno koristim već 3 mjeseca i baš sam zadovoljna sa pigmetacijom i postojanost na licu je odlična. Ovu paletu za konturisanje lica sam kupila u Cm-u kad je bila na sniženju i koštala je 5.50KM. Preporučujem da je kupite i probate.


Rumenilo - Essence Matt Touch (10 Peach me up) predivno rumenilo koje osvježava lice i daje licu zdrav izgled. Naravno i ovo je matt (veliki sam ljubitelj matt kozmetike, kao što možete primjetiti). Ovo Essence rumenilo sam kupila u Cm-u i koštalo je 5.25KM.


Obrve - Golden Rose olovka za obrve (nijansa 306), ovu olovku sam počela da koristim baš danas, za sad mi se sviđa kako se ponaša i ova nijansa mi savršeno odgovara. Ovu olovku sam naručila preko Golden Rose BiH stranice za naručivanje i koštala je 3.00KM. O ovoj olovci ću pisati za nekih desetak dana, dok se još malo bolje moje obrve upoznaju sa njom.
Sa ovom olovkom za obrve koristila sam i NAJBOLJI marker za obrve iz Oriflama, ovaj marker daje savšenu definiciju vašim obrvama. Cijena markera u katalogu za februar je 16,90KM. Ovaj marker vrijedi kupiti, jer je stvarno odličan. Više o ovom markeru možete da pročitate u postu gdje sam pisala o Oriflame proizvodima. Sve možete pročitati na ovom linku: http://perfectlittlethingforwomen.blogspot.ba/2017/01/moj-mali-oriflame-svijet.html

Oči:

- Essence All About paleta sjenki za oči, 03 roses. Savršena paleta sjenki za svaki dan, lako se nanose na kapak, malo se truse, postojane su na kapcima, ma savšenstvo koje košta samo 8.45KM. Meni se iskreno ove sjenke sviđaju i imam sve 4 palete. Probajte!

- Essence Tečni tuš za oči, vodootoporan. Ovaj tuš koristim otkad sam se počela šminkati i stvarno mi je teško promjeniti tuš. Nekako sam se navikla na ovaj tuš, na mekanu četkicu za iscrtavanje preciznih linija, savršena crna boja i još vodootporan je. Cijena ovog tuša je 5.25KM. I dalje ga nastavljam kupovati i koristiti.
A vi ako imate neki tuš da mi predložite da probam, slobodno mi napišite, rado ću kupiti i probati.

- Na vodenu liniju oka sam nanjela novu Golden Rose vodootpornu kremastu sjenu za oči, u nijansi 01-bijela. I ovu olovku prvi put koristim i prva reakcija je onako, nisam baš oduševljena nešto posebno, ali daću joj još vremena. I o ovoj olovci ću pisati za nekih desatak dana, tako da će te tad više informacija moći saznati. Cijena ove olovke je 4.50KM.

- Maskara za trepavice, koristila sam Maybelline Lash Sensational Mascara. Maskara koja odlično radi svoj posao, stvarno sam zadovoljna sa ovom maskarom, crna je, ne stvara grudvice, ne ljepi trepavice, već ih fino razdvaja i trepavicama daje volumen i gustinu i za mene je najbitnije kad se maskara osuši da se ne trusi (ova se ne trusi i zato je volim). Kupila sam je prije 3 mjeseca u Cm-u i tad je bila na sniženju i koštala je oko 7.50KM.


Usne

- Olovka za usne Golden Rose Dream Lips Liner, nijansa 505. I ovu sam olovku prvi put danas koristila, i zadovoljna sam. Olovka ima odličnu pigmetaciju, lako se nanosi na usne, kremasta je i cijena joj je 2.50KM. I ova olovka je na šiljenje i zato mi se još više sviđa.

- Tečni ruž za usne Golden Rose, nijansa 01. Ovu nijansu ruža nikad do sada nisam imala, jer sam uvijek više koristila i kupovala tamnije i crvenkastije nijanse. I pravo sam se oduševila sa ovom nijansom, iako mi je na početku bilo malo čudno. Cijena ovog tečnog ruža je 7.50KM.




Uskoro vam pišem o Golden Rose kozmetici koju sam naručila i počela da koristim po prvi put. 



Ovo su svi proizvodi koje sam danas koristila dok sam se šminkala... 




Kako vam se dopao ovaj post?  Da li ste vi probali nešto od ove kozmetike? 


Ukoliko želite da me kontaktirate,ako imate neko pitanje,komentar,ideju za poboljšanje bloga ili želite da sponzorišete blog,možete se slobodno javiti na email --> djukidjurdja@hotmail.co.uk 




Нема коментара:

Постави коментар